Ideaal gewicht berekenen

Wanneer heb je een gezond gewicht?

Op welk moment heb je een ideaal gewicht? Of een gezond gewicht? Bereken het hier en bekijk welk gewicht past bij jouw lengte. Tevens kun je zien of je een overgewicht of ondergewicht hebt.

En wanneer je te zwaar of te licht bent, zie je tevens hoeveel kilo je te zwaar of te licht bent.

Bereken jouw ideale gewicht

*
* niet verplicht
*
* niet verplicht

Uitleg ideaal gewicht en gezond gewicht meting

Op basis van de BMI berekening wordt jouw ideaal gewicht en gezond gewicht bepaald. En zoals ook te lezen op de BMI pagina wordt er geen rekening gehouden met de samenstelling van jouw lichaam. Het kan zijn, dat de uikomst aangeeft, dat je te zwaar bent. Maar dat je in werkelijkheid helemaal niet te zwaar bent, maar juist gespierd.

Hieronder nog eenmaal de BMI formule.

BMI formule

En de betekenis van de uitkomst.

Uitkomst Betekenis
Kleiner dan 18.5 Ondergewicht
Tussen 18.5 en 24.9 Normaal gewicht
Tussen 25 en 26.9 Licht overgewicht
Tussen 27 en 29.9 Matig overgewicht
Tussen 30 en 40 Ernstig overgewicht
Meer dan 40 Ziekelijk overgewicht

Op basis van deze BMI formule wordt het gewicht berekent wat bij jouw lengte past. In het resultaat staat allereerst het gewicht wat wordt gezien, als normaal gewicht(BMI tussen de 18.5 en 25). Daarnaast staat er ook een ideaal gewicht(BMI van 22). En hoeveel kilo je daarvan afzit. Zowel bij overgewicht, als ondergewicht. Maar wanneer jouw gewicht, als normaal gewicht wordt gezien is dit natuurlijk al helemaal prima, toch?

Samenvattend

Maak je geen zorgen bij een kleine afwijking ten opzichte van het ideale gewicht. Bij een groter verschil is het wel aan te raden om hier iets mee te doen.

Bron:

Overige berekeningen: